sâmbătă, 16 iulie 2016

Fila de jurnal !

       
    E timpul graului copt si-al macilor ce nu vor sa plece.
Va veni cat de curand  seceratorul , pentru ca totul se transforma . ... E timpul pentru acceptari care dor , dar care-s necesare. Viata are etapele ei  ....
   Pentru astazi... 16 iulie 2016. Taniusa ne gazduieste jurnalele. Multumesc draga mea! 
        E deja jumatatea anului ! Reciteam zilele trecute postarile de la inceput de an . Am abandonat multe lucruri si idei bune , am castigat mai multa claritate in a deosebi ,cand e problema mea si cand a celuilalt ...  incerc sa remodelez principii .  
Mă gândesc ... 
       * ...ce-ar fi daca 
         * ... ca fericirea se invata
         *... ca speranta e o asteptare , care te invata sa te multumesti cu ce a iesit , din ce-ai sperat ca o sa iasa . Inselator lucru  dar si benefic in acelasi timp ! 
           *...  Dualitatea e o prezenţă  constantă in tot universul .
Sunt recunoscătoare pentru ...  dimineti cu soare si pentru  11 ANI DE POVESTE
De unde invat ... (...)
Ceea ce astept ... NU E BINE SPUS - ... corect este " ceea ce vreau " .... VREAU ACASA !!!!!!  
Din trecut ... vreau sa uit saptamana trecuta , ziua de 8 mai precis ... o zi de cosmar care se putea solda cu o adevarata tragedie . O zi plina de cumpene pentru Diana ... oricum , n-a apus soarele , pana  ce n-am ajuns la urgente  cu arcada sparta si jumatate de fata plina de julituri . Ce-a fost scris , a fost !  
   DAR  sa pun totusi  in lumina si partea mai buna a  saptamanii  trecute, ca sa termin intr-o nota de multumire , zic.        
 La circ !
         
Frumuseti primite ...daruite cu emotie de flacau la prima intalnire!
                          
Manute dranice de copil !
Afara ... adiere de vant scaldata in soare arzator . O vreme minunat de frumoasa.
În casa ... inca o tura de rufe ce-si asteapta randul la spalat si-o ciorba in devenire . Piersici , tort , cirese . 
Ascult ... bombaneli in germana .  Avioane si rasete de copilasi .Cainele doarme in pragul usii de la bucatarie si viseaza  , dand din labute  si scancind ca un catelus . 
Ce mai mesteresc ... fiecare stare interioara si-a pus amprenta in ce-am mai facut ... si-am inceput multe:
    * Inspirata de frumusetile facute  
ellacristal.blogspot.com
de prietena mea Ella , m-am avantat si eu pe taramul acestei tehnici . Cuvantul anului este "iertare" si mi-am spus sa incerc , poate macar asa sa-mi iasa . Deci , m-am insotit de-o cafea in cana mea estivala si m-am inarmat cu multa rabdare !  Anevoios drum dar nu renunt ! 

                  
     Si goblenul e cu pasi inceti ...                 
     ... DAR mi-am facut curaj si-am modelat un cosulet din  pasta polimerica .
                 
      
                   
        
Citesc ...  Au venit frumusetile de-acasa 
                                 
     ... si-am ales sa incep cu MULTUMIREA 
                                  
          Am inceput sa o citesc , apoi m-au luat nervii . Incepe exact cu ce eu nu reusesc sa diger : de ce apare multumirea doar prin comparatia cu "putea sa fie si mai rau " .  Mai ales ca eu multumesc mereu cand imi este bine . Am lasat-o din mana pe la jumatatea capitolului doi . Am abandonat-o pret de cateva ore !  Apoi m-am reintors la ea . "Ii mai acord o sansa " mi-am spus . Aveam sa descopar ca mi-am acordat mie o sansa ! ....Citind paginile unde Levi isi prinde mana intr-un ventilator , imi zic in gand " ei ,si-acum mai poti sa multumesti ?" ... si ma loveste ca un trasnet  raspunsul : daca am avea persectiva intregului , am intelege . Inchid cartea si-o pun pe masa . A doua zi am trait ziua de cosmar  ! Parca am hulit prea mult , si universul m-a pus in aceeasi situatie in viata reala cu Diana . Recunosc  ca m-a speriat coincidenta . Apoi am spus  ,fara sa constientizez legatura , exact ce nu reuseam sa diger " multumesc ca a fost doar atat " Privind inapoi ,am avut perspectiva intregi zile , in care totul ar fi putut sa fie cu mult mai rau , in cel putin doua situatii . Doar Dumnezeu poate aranja lucrurile in perspectiva unui intreg care VA VENI  ! Noua ne ramane sa intelegem  intregul doar privind inapoi . Si daca privind inapoi ai inteles , atunci  multumirea vine de la sine ! .... Ce gresesc ?! ... stiu !!!  ... si iar o scuza si chiar si-un vaitat ... acceptarea e mai greu de implementat.
Unul dintre lucrurile mele preferate... lumina galbena-portocalie  ce se oglindeste in bucatarie , atunci cand soarele e la apus !
     Planuri pentru sfârșitul săptămânii ...  din pacate , tot saptamana trecuta am ramas si fara ce numeam dinti  ... urmeaza placa dentara ... deci nu prea pot pleca nicaieri ... Diana inca mai are fata plina de coji . Cred ca nici la biserica nu am curaj sa merg. Bine ca este vremea placuta , numai buna de plimbari in familie pe marginea apei  impreuna cu patrupedul.  
 Aici este o imagine pe care am gândit să o împărtășesc: 
            Un vis ! 
                  
sursa google
                    

      Multumesc  Anca  pentru apreciere si multumesc Irina pentru Link-party ! Va multumesc si voua cititorilor mei dragi , in ciuda absenteismului meu prelungit !
          Va imbratisez cu drag  pe fiecare !

6 comentarii:

  1. ce-mi place cosuletul!parca e din portelan!asta e singura chestie pe care am zis ca n-o incerc:pasta polimerica. N-am talent la modelat. Dar imi plac mult bijuteriile din fimo.
    si ,,iertarea" arata f bine, ai maini de aur!
    sanatate fetitei,sper ca e in regula acum. Sunt niste creme care se dau pe rani ca sa nu ramana cicatrici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc din suflet pentru apreciere , Irina ! Ai incredere , incearca , nu este complicat . E mai mult simt estetic , decat talent ,ceea ce stiu sigur ca tie nu-ti lipseste ... Talent si arta e ce vad la Coca (Fimo by Coca) sau Camelia (Mic atelier de creatie) ! Uite ,la bijuterii chiar nu stiu daca m-as pricepe , pt ca eu nu port ! ... Diana e mai bine acum , multumim! A ramas inca arcada sa se refaca , dar e mult mai bine . Pt cicatrici ne-au recomandat lotiunile de plaja cu UV de 50 ... Incercam sa vedem . ... Multumesc inca o data pentru vizita si aprecieri . Te imbratisez cu drag !

      Ștergere
    2. Ce bine ca nu e nimic...Ilinca are o cicatrice cat tot obrazul, am fost la un plastician foarte bun si i-am zis toate cremele cu care am dat-o. A zis ca nu conteaza crema ci masajul si da, factorul de protectie este fff important:). Sanatate:),ce ar fi copilaria fara accidente peste care se trece cu bine?Eu mi-am rupt mainile si picioarele de vreo 6-7ori:), ne cunoasteau cei de la ortopedie:)

      Ștergere
    3. Da Anca , cu fata e binisor acum ...si ea si-a mai spart capul tot in aceeasi parte la 1 an jumatate , apoi obrazul la 4 ani... sa speram ca se termina accidentele astea ! Saraca Ilincuta , poate se va rezolva pana la urma ! Sa dea Dumnezeu sa gasiti metoda , si mai ales sa nu fie cu durere ! ... Ce haioasa esti- 6-7ori ?!?!... ! Nu vreau sa ma gandesc prin ce-ai trecut , copil fiind ! De taria mamei tale nici nu mai pomenesc !...

      Ștergere
  2. Imi pare rau pentru ceea ce a patit fetita,dar totul e bine cand se termina cu bine zic eu.Va pup si sa fiti sanatosi cu totii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum , e bine ... putea sa fie grav , foarte grav ... mai ales ochiul . Multumesc si va pupacim si noi! Sanatate tuturor , Carmen !

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Totalul afișărilor de pagină