duminică, 10 aprilie 2016

Jurnalul unei femei simple

     Va rog sa cititi  :  Ajutor pentru Cristian !!!  (dati clik pe  cuvinte  !! )   Trimiteti SMS cu textul CRISTI  la 8828 si astfel ajutati macar cu 2 euro!!     Putere puiut !!                              

 Pentru astazi... 10 aprilie 2016 . Asa mi-am inceput saptamana , cu rozmarin inflorit si un ceai aromat  !
Mă gândesc ...   o vorba spune  ca " ceea ce semeni , aia culegi  " . Sa stiti ,ca eu nu mai  inteleg ...cred ca vorba asta e doar partial adevarata , sau in contextul actual , nu mai e valabila . Pentru ca eu am semanat "adevar" ( cu probe si martori ) si-am cules... "furtuna "    ... si-apoi ,  cat de jos poti fi , moral vorbind , sa minti cu atata nerusinare , sa faci front comun cu lingaii si totusi cand ma vezi pe strada , sa ma intrebi cu atata  nonsalanta, ce mai fac ?!  Cum poti pune capul pe perna seara , dupa ce faci rau si traiesti o zi intreaga in ignoranta , ce nu hraneste altceva decat orgoliul personal ?! Cat de ipocrit poti fi , sa categorisesti copilul altuia  , cand copilului tau i se modifica nota la scoala ,  iar motivatia cadrului didactic respectiv sa fie " stiti ,  e ziua de nastere a  mamei  copilului  si  nu vrem sa o suparam" .  Cat de linistit poti  sa dormi , cand sti , ca ai inchis un copil in clasa  , tu cadru didactic responsabil , si-ai plecat sa-ti rezolvi problemele pe la primarie? !  Cum e cand ajungi seara acasa , si  te gandesti ca niste copilasi au ramas blocati in biblioteca scolii ? Da , se intampla in Ro ... insa , copilul categorisit  drept incapabil , e al meu . Si cate si mai cate !!  Aflu ultima , dar tot aflu ! Sa le mananc eu sufletul ... !!!    Ajuta-ma Doamne ! ... In fine , ideea e ,ca am cerut claritate in rugaciunile mele  , am cerut sa-mi arate Cel de Sus , drumul pe care trebuie sa o iau si deja intersectia s-a simplificat destul de mult  - atat  privind situatiile  cat si  persoanele . Hm... daca stau bine sa ma gandesc , fereste-ma Doamne sa aflu  "cum"  si "cat"  - toate cele  mai sus expuse ... c-ar insemna , sa ma puna Domnul in situatiile alea , ca sa vad cum e ! ...Nu merci !
                    

SURSA FB
 
Saptamana ce tocmai a trecut...a fost una a clarificarilor din departari , in primul rand.  Au venit si vesti bune in legatura cu locul nostru de casa , unde refacerea gardului e in toi . Apoi am aflat, ca primeam in casa , cand mergeam in tara , exact pe cei care m-au barfit si mi-au facut rau . Oameni pe care-i cunosc de zeci de ani , pe care-i credeam buni sfatuitori . Multumesc Doamne, ca mi-ai aratat!... A fost si mai putin bine , caci prichindica  a cazut pe scarile de la scoala , si-a facut intindere de muschi . Acum e ok . 
 Sunt recunoscătoare pentru ... toata limpezirea asta , pentru vestile bune de departe si pentru ...oamenii frumosi la suflet din viata mea . Putini da buni !!
De unde invat ... din realitatea vietii . ... Ma gandesc destul de des in ultima perioada , daca e bine sa scriu anumite ...suparari pe blog . Cum a fost explozia de mai sus , de pilda, care e numai un episod din toata tarasenia . ...Ma gandesc , ca multi vor crede ca exagerez , ca fabulez  . Pentru ca, una e sa cunosti omul personal , sa-ti confirmi simtirile , alta e  sa intelegi , daca ceea ce scrie  , e ceva expus dupa ce a privit detasat problema ,  sau  daca a privit doar de-o parte a baricadei - partea lui  .  Raman la credinta , ca Domnul va face dreptate pentru copilul meu . 
Ceea ce astept (sper) ... adevarul sa iasa la suprafata , fie chiar si peste cativa ani  !!!
Din trecut ...  Manastirea Vladimiresti 
                             


Afara ... soare cu dinti ...stricati pe alocuri
În casa ...e loc  si de mai bine . Trebuie sa intru in sifoniera fica-mii , sa triez ce nu-i mai vine si sa fac rocada . 
Din bucătărie ... Bors de pastai si ...ar mai trebui  ...ceva sa se poata manca cu pepene murat ...cred ca fasole prajita ... da , da  -  se poate manca si cu mamaliga , deci adjudecat   . Alin , n-are decat sa-si presare jumarii separat , daca n-o dori sa tina post !...ah, imi ploua-n gura ...si mai trebuie ceva dulce ... mai vedem ce ! 
Ascult ...  cum trage motanelul cu gheara de usa . L-am tot pescuit de prin curte de cateva ori . Motanelul agitat, iar cainele sforaie sub pat . 
Citesc ... Eficienta in 7 trepte - Stephen R. Covey
Ce mai mesteresc ... inca nu am terminat bluza Dianei   ... faza e ,ca modelul asta s-a hâit urat , desi a fost lucrat cu andrele de 2.5 . Ei ...in fine trec la maneci si-oi vedea  . Cred ca era mai bine, daca-l lucram circular pana la nivelul subratului . ...  Fie ce-o fi , de stricat nu-l stric si pace .  In rest , ma mananca degetelele sa cos ceva . Am gasit un model de primavara si am mai vazut si un suport interesant  pe FB. Le iau pe rand ...daca nu ma inerveaza bluza prea tare .
Unul dintre lucrurile mele preferate ... sa spun adevarul . O prostie , stiu ! Mai ales in ziua de azi. Nu intereseaza pe multi , ba mai mult , maresc numarul de  dusmani  .  Duca-se ! ...Si-mi place ceaiul de rozmarin.
NU-MI PLAC ... adultii care folosesc drept "arma" copilasii ...ai ceva cu mine , da in mine , nu in copilul meu ... si mai dai si  cu minciuni . Da stiu , toate razboaiele s-au dus asa  , marsav ...dar totusi , copilul !!!
                                
SURSA FB
Planurile pentru sfârșitul săptămânii ...  esuate ... am  dorit  din nou aici...
                           
"Suntem o echipa , gandim la fel "

          
Si-au pornit !


1...

2...

3... din 7 in total !

                                




                                   
Tarzan ...
                       
...si piscotica lui ...


       ...au zburat saptamana trecuta cam 4 ore prin copaci ! ....Frumos ...dar costa  ...costa mult .
Aici este o imagine pe care am gândit să o împărtășesc:
                                
      Tot asa , zambind  ca acest cartofior ,  va doresc  o saptamana cu multe impliniri si voie buna ! 
        Multumesc Taniusa pentru gazduire !
                 NU UITATI DE Cristian !!  Prin  SMS la 8828 cu textul CRISTI  , donati 2 euro pentru el !!! Multumesc !!! 
               Putere si protectie divina , sufletel !!

8 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Eu stiu , ca uneori , adevarul meu , poate nu e si al altuia , insa , vorba aia : daca spune unul ca esti baut , mai spun si al doi-lea si al trei-lea ...pai te duci si te culci !! Nu poti trai in asa ignoranta , pentru ca te tin pe tine in brate aia cu care imparti ciolanul !!!

      Ștergere
  2. Linisteste-te! Se vor rezolva toate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sti de cand ma tot tin minte "oamenii" astia ?!!...De cand mi-am permis sa le expun neregulile la care inchideau ochii , pentru ca "mergea si asa" Unul singur , i-a fortat sa puna clante la usile de la bai , pentru ca era deja jumatatea anului scolar , si usile bailor erau legate cu sarma , copilasii neavand acces la baie ,decat daca o chemau pe femeia de serviciu ...ma ti minte de cand am avut "tupeul" si le-am pus foaia cu articolul din lege sub nas doamnelor de la cabinetul medical , sa semneze ca nu au voie sa-i administreze nici un medicament fetitei mele sau vreo injectie , pana nu sunt anuntata ... de cand le-am spus cu legea in mana ca fondul clasei este colectat si administrat exclusiv de catre consiliul de parinti si ca nu este obligatoriu ...cand le-am spus clar ca eu nu particip la mobilatul si parchetatul salii de clasa ... cand am pus conditia ca ma ocup de decorul pentru serbarea de craciun , cu semineu si ce mai e nevoie , dar doar pentru clasa Dianei , si cu paduchii si cu amenintarea cu bataia si cu luatul lucrurilor din penarul fetei fara sa-i ceara permisiunea si fara sa i le inapoieze ...si altele !! A primit copilul meu monolog de 3 pagini la serbare , poate , poate se incurca si asa ii va afecta stima de sine !! A fost aplaudata si felicitata de toti parintii, pentru cat de mult a avut de spus si cat de bine s-a descurcat , asa cu emotiile si ezitarile de copil ! Astea toate se intamplau acum 3-4 ani !!! Cand mi-am permis sa-i ironizez ,pe pagina mea de FB ca pe afara vopsesc gardul ,iar in interior e liber leopardul , dar mai ales ca si-au permis sa pozeze copilasii in campania electorala a unui nene influent , la fel fara sa ceara acordul parintilor , copii fiind trimisi acasa sa se schimbe , mintindu-i ca e inspectie in scoala !!Ei ...au sarit ca hienele . Si tot ce-am relatat mai sus , sunt adevarate , iar cei ce au avut curajul sa vorbeasca ca si mine ( de cand sunt eu plecata de acolo ) au patit la fel , copilasii lor fiind marginalizati !! O veni si vremea dreptatii . Ignoranta duce la mai rau , nu la mai bine !!! Eu stiu ca am cerut normalitate !! Hm ... Acum ceva saptamani in urma , doi copilasi din scoala s-au lovit asa de tare , incat unul di ei a picat lesinat si plin de sange , Doar dupa atatia ani si dupa acest incident li s-a parut normal , sa trimita acsa parintilor o hartie , prin care li se cereau consimtamantul ,ca in caz de incidente asa de grave sa fie chemata imediat salvarea si sa li se acorde primul ajutor , si abea dupa acea sa fie anuntat parintele !! ...... Multumesc pentru vizita si intelegere , Laura ! Te imbratisez !

      Ștergere
  3. Văd că e prăpăd pe la școala aceea. Mai sunt și alți părinți nemulțumiți? Poate sunt și cadre didactice alături de voi... Dacă da, apelați în grup la inspectoratul școlar și la presă. E bine că nu tolerezi toate porcăriile alea, dar trebuie să faci mai mult.

    Sănătate și succes, Gabriela! ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nuuuu, cadrele didactice sunt impartite in doua ...aia mai mici si foarte putini la numar ...care-si fac treaba si nu se baga in jocurile politice , dar care nu pot vb pt ca-si pierd locul de munca ...si aia multi si tari si mari ...care sunt numiti politic sau care au ajuns pe posturi datorita increngaturilor ...adica relatii ... dand examen doar de ochii lumii , caci postul era de mult al lor , care clar fac front comun si nu vad altfel ! Ce am spus in raspunsul dat Laurei la comentariul ei , am patit eu inainte sa plec in De ...ce am spus in postare au patit altii , dupa ce-am plecat eu de acolo ... nu au cum sa faca nici o alianta saracii ...sunt mici ...cel putin o familie stiu ca se pregateste sa emigreze , alte doua vor sa-si transfere puiutii la o scoala dintr-un alt oras ...nu poti face nimic ...in orasele mici e si mai mare uneala asta a" elitelor" ...traiesc in minciuna , se pupa unii cu altii cand se intalnes si apoi se barfesc intre ei ....isi fac unii altora contraservicii ...si astea se cheama prietenie . Stiu ...lumea e asa de mult , parsiva si fara Dumnezeu ...dar parca acum mai mult ca niciodata !!! ... Impart ciolanul si fiecare are grija sa-l manjeasca pe celalalt si sa-l aiba la mana, ca sa-l reduca la tacere !! ... Mi s-a spus ca sunt prea visatoare si ca nu schimb eu lumea , eu trebuie sa ma dau dupa ea ca sa pot trai !!! ...Bun ! Si cei care nu se conformeaza , inseamna ca se fac vinovati de ...ce ?!! ...De nesupunere cred !!Si platesc cu ce ?...Cu razbunare pe copilul lor !! In orasul ala , au mai multe drepturi romii decat noi astia mai putini la numar !! Eu nu cred ca peste tot in scoli e asa ,chiar daca peste tot in tara, in scolile de stat directorii sunt numiti politic , si de la el in jos , restul , pana la femeia de serviciu !! Eu sper ca nu e asa !!! ....Multumesc pentru vizita si urari , Zina!!

      Ștergere
  4. Ce rau imi pare sa aud ca ai trecut prin asa ceva.. dar lasa, ca e mai bine ca ai aflat ce fel de persoane aveai alaturi. Off, a cazut pe scari? Saracuta.. ii trimit multi pupici!!! Tu fii tare, pentru tine si familia ta. Lucrurile se vor rezolva, fiecare primeste ce i se cuvine.. si nu te ingrijora pentru ca "explodezi" aici, e coltul tau si noi care suntem pe aici poate te putem ajuta macar cu o vorba buna. Ca te faci indragita :)
    Foarte frumoase pozele prin.. copaci :)) Pare foarte distractiv!! Te pup si imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc draga mea ! ....Abea astept sa inceapa rezolvarile ! Te imbratisez !

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Totalul afișărilor de pagină