luni, 1 februarie 2016

Jurnal ...de luni !

Pentru astazi ...1 februarie 2016...zambilele au inflorit , dar m-am bucurat de rozul lor , cand deja incepeau sa se  treaca !
                                   
     Acum ma bucur de  orhideea  harnicuta si un suport de lumanare magic !
ziua...
                            
....noaptea
Afara ... e binisor . Daca nu ar bate vantul asa de tare , ai zice ca vine primavara .
În casa ...jaaaalleee !!! S-au mutat mobile de la noi ,la vecina de la etaj ( adica sus la mama) , si peste tot e jale ! Cel mai probabil diseara voi reusi sa asez cat de cat , iar maine sa definitivez .  Oricum ,asta n-o impiedica pe buburuza, sa se pregateasca pentru carnavalul de la scoala ...
            
Pace , frateee !!!
...sau sa-mi faca mici decoratiuni cu noul set de margelute lipicioase 
                        
Ascult ... un vecin se chinuie sa-si porneasca masina ...vecina da cu aspiratorul .Vantul buseste poarta de fier  ! 
Mă gândesc ... ce as face daca as avea bani ?! Serios ! ... daca as avea , nu foarte multi , dar nici de neglijat . Acum in momentul asta  zic : dantura ,un curs de specializare si-un sfarsit de saptamana petrecut  la o cabana in munti .
De unde invat... din logica lucrurilor , din perioadele de liniste , din regrete !
Sunt recunoscătoare pentru ... iubirea neconditionata a copilului meu . Nu cred ca exista o iubire mai pura de atat !!!
Citesc ... pauza ...alte prioritati pentru moment .
 Ceea ce astept ... sa iau decizia corecta si ...sper ... sa am cat de curand o perioada de liniste si bine.  Magia acelor momente descrise aici  , s-a risipit mult prea repede .
Cu ce sunt imbracata ... haine de strada - blugi si o maleta pe gat . Am fost pana la scoala la Diana . Urmeaza sa ma readuc in campul muncii , asa ca voi relua tinuta de rigoare , lejera , numai buna de trabaluit : egari si hanorac lejer .
Din bucătărie ...  Supa de galuste , tocanita de cartofi cu muraturi . Duminica am avut dovlecei pane pentru dimineata si sparanghel cu sunculita facut la cuptor pentru la pranz .Apoi am gatit un dulce, pe care nu-l mai facusem de ceva vreme  ...
                            
            ....galuste din cartofi ,umplute cu prune !
    400 g cartofi , cantariti cruzi
     100 g faina 
    25 g zahar ( puteti pune si mai mult ), plus inca 4-5 linguri pentru final
    1 pahar pesmet 
     50-60 g unt pentru prajit pesmetul 
  Cartofii se spala si se fierb in coaja , in apa cu o jumatate de lingurita de sare . Cand furculita intra usor in ei , se scurg de apa , si se curata de coaja , apoi se paseaza. Se amesteca cu faina si cu lingura de zahar . Prunele se spala si se curata de samburi si coaja . In fiecare pruna , in locul samburelui se pune putin zahar , si daca se doreste , acesta se poate amesteca cu putin praf de scortisoara . Se umezesc mainile in apa si se formeaza bile din aluat , punandu-se in mijloc cate o pruna . Aceste galusti  se fierb in apa cat sa le cuprinda : se pune pe foc cratita cu apa  si cand incepe sa fiarba , se pun galustile formate , domolind putin focul , pentru a nu se sfarama . Se fierb 10-15 minute din momentul ridicarii la suprafata .Intre timp , intr-o tigaie  se topeste untul ,punandu-se apoi peste el pesmetul , care se caleste pana devine auriu . Se ia tigaia de pe foc si dupa ce s-a racit putin pesmetul ,  se amesteca cu cele 4-5 linguri de zahar . Galustile fierte si scoase intai pe o farfurie , se tavalesc cat inca sunt fierbinti prin amestecul de pesmet . Se servesc cand s-au racit bine de tot .
 Nota personala : eu am folosit pruna jumatati din compot , asta pentru ai face pe plac lui Alin , caci lui ii plac umplute , insa le-am curata de coaja . Pentru noi am facut galuste simple .
Ce mai mesteresc ...  un cadou ...
                                        
    ...si am inceput  o bluzita pentru Diana , cu modelul fagure , care mi-e atat de drag !
                                
Unul din lucrurile mele preferate ... sa dorm cu Diana !
Unele planuri pentru sfârșitul săptămânii ... sa fie curat in casa , sa ajung la biserica si sa reusesc sa-mi termin de organizat fisele in noua mapa , achizitionata special pentru asta . 
                                     
   Mi-as dori sa pot face planul de lucru al fiselor , pentru 2 saptamani . Mi-a fost tare greu in zilele de dupa interventiile medicale , si din aceasta cauza ,am ramas in urma uneori cu lectiile la romana .
Aici este o imagine pe care am gândit să o împărtășesc: ...ce ziceti de tortul asta ?(...si multe alte poze super,  dand clik pe sursa )
                                               
sursa aici
     Din pacate , tot luni am reusit sa postez si jurnalul asta ! Nu-mi place  ...nu-mi place deloc ! Parca-i un facut si nu reusesc nici sa postez mai des . ...Am ramas cu multe in urma , iar peste toate  , multe framantari nu-mi dau pace . ...Se duc unele ,vin altele . Ma gandesc totusi , ca altii sunt mai rau . ...Hm ..! De ce oare trebuie mereu sa ne consolam cu ganduri de genul acesta ?! ...E clar , un tipar ce trebuie schimbat !
      Hai c-o fi timp si pentru asta ! 
   Pana una alta , Taniusa ne gazduieste jurnalele si zic ... multumesc! 
    Sa fie bine si liniste in sufletele voastre ! Va pup strasnic si va imbratisez cu drag ! 
     Saptamana faina , suflete frumoase ! 
      
            
     

14 comentarii:

  1. De cand n am mai mancat galuste. Mi ai facut o pofta! Cat despre tort, e f real. Initial credeam ca vorbesti la figurat. :) imbratisari, Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu le-am facut ultima data acum 2 ani ...tot rasfoind dosarul cu retete , m-am decis . Diana le adora ! ...Torturile alea sunt de pus in vitrina , nu alta ! ...Te imbratisez si eu cu drag !

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Asa-i ca-s cam multe ?! ...Hai, poate ca totusi reusesc! ... Te pup !

      Ștergere
  3. Poza cu cele 3 gheme verzi este nemaipomenit de frumoasa (sunt intr-o perioada in care ador verdele). E ...mancabil??? :D
    Iar pt galusti te invidiez, nu am mancat ...de ani (nu stiu sa fac si nici nu mi-am dat interesul).
    Despre cursuri, eu fac online. M-au ajutat sa evoluez foarte mult, plus am ales fix ce se cauta, ce vazui in anunturile de angajare, si cred ca ar putea folosite la munca de zi cu zi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ador combinatia mov-vernil !E cat se poate de comestibil ! ...Nu-s mare lucru de facut ...doar ca se face ceva mizerie , insa merita !A fost batalie pe ele ! ...Pe mine la cursurile astea ma inerveaza bibliografia care ti-o recomanda ...pt unul plecat dintara , mai greu cu procuratul de carti ! ...Si-apoi eu as vrea sa invat sa croitoresc (de ex)..asta nu se poate face on-line ! ... sau da ???!!!...Multumesc pentru vizita si apreciere ! Te imbratisez !

      Ștergere
    2. eu ce invatai croitorie numai online invatai... am fost la un singur atelier (40 euro) de cusut pantaloni copil si aveau tiparul gata facut si apoi am vazut... ca gasesc pe net cum sa fac tipar, cum sa il adaptez etc. Si gratis!
      In rest, cu cartile, facui tot online - in engleza gasesc o gramada de carti - doar vointa si timp sa fie. Cel mai greu imi este sa aleg, pt ca...sunt prea multe alegeri.
      Si nu uita, nevoia da mai mare motivatie.

      Ștergere
    3. Ah ...nevoia ...da , desi blamata , poate fi prietena adevarata ! CORECT ! ....Tutorialele ma salveaza ...multumesc pentru pont !

      Ștergere
  4. Ce frumos suportul de lumanare, si tortul.. e minunat! mmm, galuste din cartofi cu prune, noi (familia mea) le spunem gomboti cu prune, imi plac taaare mult! Chiar nu am mai facut demult :) Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai, poate e timpul sa faci o excursie in timp ! Cred ca ti-ar prinde bine putina liniste si stare de bine ! Iti incarci bateriile putin ! O saptamana cu spor , Evelyn !

      Ștergere
  5. Bafta Diamnei la carnaval! Imi place costumatia ei. si la noi se face carnaval, in special in scolile cu multi romano/catolici si reformati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E numai o incantare si asteptare toata ! Cand a vazut costumatia , a spus "asta e!... pe asta o vreau !" ...Cand am ajuns acasa , m-a pus sa fac cercetare : ce inseamna semnul , in ce ani a fost curentul asta , cum se comportau , cum erau perceputi pe atunci ...si cate si mai cate ! ... Abea asteapta sa se faca joi ! ...Mi-e draga de numai pot ! Daca-i auzi-o cum vorbeste...nebunie curata ! ...Te pup dulce suflete si multumesc pentru urare ! Insanatosire grabnica fetelor !

      Ștergere
  6. Toată vara am poftit la găluște cu prune, dar mi-a fost prea rău să mă apuc de ele. Am băgat prune în congelator, dar nici până acum nu am reușit să mai fac! Să ai o săptămână frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puiuta , nu-i tarziu nici acum ! Doi cartofi mai maricei la fiert ( cantariti ) , iar daca e prea de durata sa scotocesti dupa prune in congelator , un borcan de compot de la magazin revolva asta ! In situatia ta , ai dreptul 100% la comoditate !In maxim o ora , pofta-ti va fi rezolvata si in concluzie : avem MAMICA FERICITA - avem si BEBE SANATOS SI FERICIT !!! ...Te pup ! Mai e putin ! Sa te bucuri de liniste si bine !

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Totalul afișărilor de pagină