duminică, 17 ianuarie 2016

Jurnal de femeie simpla !

Pentru astazi ... 17 ianuarie 2016
Mă gândesc ...  ce-o urma !?...adica , totul e acum ceva de genul "linistea dinaintea furtunii" .Totul pare usor de facut , de acceptat , toate-s cu spor si inima buna ...ce-oi fi facut sa merit toate astea , zau ca nu stiu ! Am observat si unele "intamplari " , sau mai bine spus atentionari , ce vin asa de nicaieri .Uimitor este si faptul ca-mi amintesc ce visez ...Mda , curios ...voi vedea !
Sunt recunoscătoare pentru ... linistea saptamanii ce tocmai s-a incheiat ,pentru momentele ei bune , pentru faptul ca desi nu am avut bani , au fost pe masa  mai multe decat am avut nevoie .
De unde invat ...de la oameni .Zilele trecute , firma la care lucreaza Alin , a fost chemata sa scoata mobila dintr-un apartament , situat la etajul 4 .Proprietara , o doamna de 48 de ani , diagnosticata cu cancer , careia medicii i-au spus ca mai are te trait ...cat vrea Domnul  , urma sa plece la clinica pentru a locui acolo , neavand familie .Alin era tot numai un oftat cand a ajuns acasa . Era si uimit si suparat si plin de speranta si recunoscator ...toate in acelasi timp . Spunea ca acel suflet era tot numai un zambet , ca desi ei erau cei care trebuiau sa debaraseze in  apartament , ea carase cu o zi inainte toate polcioarele si rafturile mobileleor , si ca parea atat de impacata cu viata si cu ea , ca aproape ai fi zis ca minte , ca ea nu va pleca prea curand , si  ca totul e numai un moft . ...Vreau sa cred ca Dumnezeu , prin marea Lui mila , va face o minune CU ACEST SUFLET!
Citesc ... despre traitul in prezent si despre comunicarea cu cei nu chiar asa de mici .V-am spus ca ma sperie etapa asta , asa-i ??!??
Ceea ce astept (sper) ... sa fie si saptamana ce vine la fel de bine si liniste .
Ce mai mesteresc ... micul meu proiect a capatat forma finala ...dupa multe ore de cust , croit si cusut in urma acului , caci eu nu am masina ,  eu zic ca a meritat efortul !  
                   
                               

 Sursa de inspiratie a fost revista "Lucru de mana".
 
                                 
 
                      
Afara ... iarna , nu ca la noi , dar a nins , s-a topit , a nins iar .
                           
                               
Ascult ... gandurile
În casa ... e curat  si fiecare e  cu treaba lui
                             
                           

Din bucatarie ... mirosuri si arome fel de fel . Am facut turtitele marocane   ...
                           
   
      ...bune si apreciate de Diana , mancate cu lapte dar si asa simple . Multumesc Anca !
     In meniu mai avem ciorba din coada de vita - deliciu nu alta , fasolica prajita , ardei cu umplutura de post , macaroane cu branza si briose din dovleac placintar . Spuneam eu si aici ca suntem fanii brioselor !
                      
     Reteta e a lui Jamie Oliver , vazuta la unul din canalele tv de specialitate :
    - 400g dovleac ( el l-a lasat cu tot cu coaja ...eu nu )
    - 400g zahar brun
    - 4 oua 
    - 1 praf de sare 
    - 300g faina alba 
    - praf de copt 2 lingurite cu varf 
    - 1 lingurita scortisoara 
    - o mana de miez de nuca 
    - 175 ml ulei de masline 
  Se pun toate in blender , se mixeaza pana ce totul devine o pasta care curge , apoi se umplu formele de briose pe 3 sferturi si se dau la cuptor pentru 20-25 minute la 180 de grade , facand testul scobitorii .
                         
  Reteta prezentata de el avea si o glazura , dar pentru ca mie nu-mi place in prajituri  coaja rasa a diverselor fructe exotice , am spus pas .
    Nota personala : eu am facut doar jumatate de cantitate prima data , si-am ajuns la concluzia ca ne plac mai dulci , deci am pus mai mult zahar . 
     Sunt delicioase si pe placul printesei mofturoase !
Unul dintre lucrurile mele preferate ... pufarinele ...
                             
          ... si colarezii ...
                                   

  ...deliciul copilariei mele, in vacantele de vara  la bunica din partea tatalui .
Nu-mi plac ... cei care-si atribuie munca , sfaturile , dar mai ales  ideile altora ....Ai bun simt si specifica sursa  ... nu te da rotund cu ce nu-i al tau! Inteleg perfect coincidentele si gandirea la fel ...dar totusi copiatul e urat , minciuna si mai urata!
Aici este o imagine pe care am gândit să o împărtășesc:
                          
    Mi-a placut mult fereastra asta , tipul asta de extensie a camerei , iar perdelutele dau asa o nota primitoare! O idee pentru ...candva  , undeva !  
      Taniusa ne primeste si gazduieste jurnalele !
                        Va imbratisez cu drag !      
            O duminica binecuvantata va doresc ! 
                          
            

25 de comentarii:

  1. Frumos jurnalul tau...Are o aura de linistit si bine... Iar proiectul finalizat este deosebit. Si cred ca o sa incerc si eu reteta de briose. Imi place ca e destul de simpla.
    O duminica fumoasa si o saptamana usoara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru apreciere!Chiar asa a si fost ...liniste si bine , si-am zis ,c-ar cam fi cazul sa dau de stire ! Nu stiu cat o tine , dar profit la maxim ! Reteta de briose ne-a placut tare , si pot spune ca nici nu se intaresc daca raman 2 zile pe dulap ( am facut si testul asta , caci ai mei o cer pana se satura , si-ar fi fost pacat sa arunc ).
      O saptamana faina sa ai si multumesc pentru vizita !

      Ștergere
  2. Ce frumos ti-a iesit cosuletul de paine! Exact ca si in poza, felicitari!! Eu nu as fi in stare...
    Si la noi tot asa ninge. Ninge, se topeste, ninge.. Acum a iesit soarele! Cate bunataturi ai pus azi in postare.. deja mi-e foame :))
    Te pup cu drag, Gabriela, sa ai o duminica cat mai frumoasa si o saptamana reusita si linistita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Evelyn , multumesc ! Deci am o rabdare la meticulozitati din astea , de uit de mine ! Cred ca si faptul c-am facut acest cosulet , a contribuit la starea de bine ! ...Da ,in mod normal nu prea fac eu poze mancarurilor , dar tura asta parca asa a fost mai bine ! O sa mai repet daca mai fac ceva interesant si bun . O saptamana cu impliniri si tie ! Imbratisari !

      Ștergere
  3. Cosuletul de paine este suuuperb, minunat ti-a iesit:). SI mie imi plac ferestrele asa romantice. In spatele lor mereu imi inchipui o masuta de cafea ca la o cafenea:), sau o sofa pe care sa stai sa citesti. Si mie imi place mancarea la care tu ii spui colorezi, la noi la tara se cheama bologhini:)). Tare frumos jurnalul tau de astazi, imbratisari:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Muuultuuuumesc , draga mea , draga ! In final a iesit bine , asa e ! Am avut ceva emotii la cusutul in urma acului , dar etamina m-a ajutat sa ma ghidez pe o linie drapta . ... A fost ceva cu fereasrta asta ! Desi e in capatul celalalt de oras , am mers special sa o pozez ! DA , exact asta-mi inchipui si eu ca ar fi dincolo - liniste si zambete ! ... Ce super e denumirea in zona aia ! Asa-i ca e tare faina bucatica noastra de copilarie ?! ...Multumesc pentru vizita si gandurile tale frumoase ! Te imbratisez cu drag, Anca! Pupici !

      Ștergere
  4. Vad ca ai fost foarte ocupata. Foarte frumos cosuletul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa sti ca mi-e bine asa ocupata , facand lucruri cu finalizare rapida ! Am facut mici modificari in obiceiurile zilnice , tocmai ca sa pot finaliza repede cosuletul , si vad ca mi-au priit ! ... Multumesc pentru vizita si apreciere ! Pupici talpitelor rozalinde !Imbratisari si-o saptamana cu liniste-ti doresc !

      Ștergere
  5. Bună, Gabriela! Îmi place la nebunie coșulețul acela pentru pâine, felicitări, ți-a ieșit de minune! Îmi place și că ai un cățel. ☺ Te aștept să vii să-i vezi și pe ai mei, în pagina mea de Jurnal de astăzi (și în altele, de altfel).
    P.S. Corectează data la ”Pentru astăzi...” ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Zina ! Multumesc pentru apreciere si vizita ! Ti-am citit jurnalul si patania micutei care nu voia in curte decat cu prietenii ei ! Avem si catel si un pisic gasit in fata unei banci de prestigiu ! Suntem o familie iubitaore de patrupezi de maidan veritabili !O sa te citesc cu siguranta ! ...(Data nu trebuie corectata ...postarea e de ieri!) Saptamana frumoasa sa ai !

      Ștergere
    2. Of, scumpa mea, ai scris ”Pentru astazi ... 17 februarie 2016” :)) Bine, nu e nicio nenorocire, am înțeles că e ianuarie... ☺
      Îmi pare bine că ne-am găsit, noi, iubitorii de animale - nu neapărat cu pedigree.

      Ștergere
    3. Oh, n-am bagat de seama! M-am uitat la data doar ca si numar ... . Multumesc ! O fi ceva cu ziua aia !... Eheee , cate istorii am eu cu animalutele astea ...scriu o carte , nu alta ! Si eu ma bucur ca ne-am gasit ! (Sper ca tutuiala nu supara!?) Imbratisari si multumesc inca o data pentru vizita!

      Ștergere
  6. Imi place place place cosuletul acela pentru paine, felicitari, a ieait ca in poza!
    Si mie imi place fereastra aia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc tare mult pentru apreciere ! Si mie mi-e drag cosuletul si-s tare mandra de el ! ... Da , fereastra e primitoare si eleganta in acelasi timp ! Te imbratisez cu drag , femeie !

      Ștergere
  7. Tare frumos e coșulețul pentru pâine.Mi-ai făcut poftă de brioșe...Trebuie să le încerc și eu cât de curând.Să ai o săptămână frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit in casuta mea ,Simona ! Multumesc pentru apreciere ! Sunt ca si tine incepatoare in ale lucrului de mana , mai ales in croset! ... Sa le incerci , nu vei regreta , mai ales daca-ti place gustul de dovleac si scortisoara ! Si sunt ferm convinsa,ca bebe mic din burtica o sa-ti spuna si el parerea lui ! Sarcina usoara in continuare si te mai astept pe aici ! O saptamana minunata si tie si spor la crosetat !

      Ștergere
    2. Da, iubesc combinația de dovleac și scorțișoară! Îți mulțumesc frumos pentru gândurile bune. !e îmbrățișez!

      Ștergere
  8. Lasa linistea sa intre in sufletul tau, draga mea, fara sa o analizezi si, mai ales, fara sa i te impotrivesti! Ma bucur ca esti linistita!
    O saptamana usoara sa ai, fara nimic care sa va perturbe linistea familiei voastre!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suflete drag , te imbratisez tare , tare ! Tu ai mare dreptate , insa vezi , a trecut atat de mult timp , incat acum e o minune si nu rezist tentatiei de a intreba , ce-am facut ....nu din alt motiv , decat din acela de a repeta lucrul facut , ca sa am linistea asta mereu ! ... Multumesc ca ESTI ! Te pupicesc cu mare drag !

      Ștergere
  9. superb cosuletul!!! uau!!!
    am observat bine sau in casutza e deja o ... domnisoara!?
    cu drag, Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ! Deja ma mananca degetelele sa mai fac ceva asemanator ! ... Ai observat ffoooaarte bine ! Ah , daca-i sti ...si ce personalitate si ce framantari ...ehe , multe se vor schimba in curand ! Deocamdata suntem la faza " te rog mami , lasa-ma ca stiu "...le stie pe toate ...la numai 10 ani jumate ! Deh ...pe-o parte as vrea sa intarzie mai mult perioada asta ...sau macar sa o lungeasca inca vreo 4 ani ...pe de alta parte ,rezervorul responsabil de calmitate , parca nu se mai incarca cu aceeasi repeziciune , si-mi tot ies vorbe spuse cu un colt de zambet si printre buze-asa! ...Vom vedea ...sper... sa pot... sa treaca ... sa fie bine ! Te imbratisez Ioana !

      Ștergere
  10. Cosuletul este minunat,e perfect,esti tare priceputa!O saptamana frumoasa cu pace si liniste iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc , multumesc frumos ,Carmen ! Nu-s chiar asa de priceputa , doar perseverenta . O saptamana plina de frumos si voua , dragelor ! Imbratisari !

      Ștergere
  11. Gabriela, toate minunatiile tale arata foarte bine! Cosuletul de paine e foarte reusit! Imi place foarte mult! Mult spor in continuare si sa aveti parte de o saptamana viitoare minunata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru vorbele-ti frumoase ! La fel iti doresc ! Imbratisari !

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Totalul afișărilor de pagină