duminică, 16 august 2015

Jurnal de femeie simpla ! ACASA !!!

         In primul rand , va multumesc cu recunostinta , pentru mesajele si gandurile voastre ! Mi-au umplut sufletul de bucurie si pt asta va multumesc ! Va imbratisez cu mare drag !
   Pentru astazi ...16 august 2015. E trecut de miezul noptii ! Acum e cel mai bun moment sa scriu!
  Afara ...cerul e senin , acum ! Mi-ar fi placut sa vad ploaia de stele din noptile trecute , insa cerul a fost acoperit de nori .
  Mă gândesc ... CAT DE BINE E ACASA !!! Atat de bine, incat nici nu-mi vine sa dorm .Nu vreau sa pierd o clipa din bucuria si linistea de aici!
  De unde invat... de la oameni cu deschideri spirituale . Am aflat atat de multe !
  Sunt recunoscătoare pentru ... toate trairile din ultimile zile ! Plang mult , dar plang de bucurie !
  Din bucătărie ...urda , rosii, oua de casa , lapte proaspat baut imediat dupa ce a fost muls ( ah , de cand imi doream asta!!!!) , dovlecei , BUNATATI DIN GRADINA SI GOSPODARIA  CU SUFLET ROMANESC  ! 
  Cu ce sunt imbracata ... un tricou mov si pantaloni scurti !
  Citesc ... in tandem mai multe carti : "Cirese amare" ,  "Arhangheli 101", "Invatatura ortodoxa despre curatarea inimii"
  Ceea ce astept (sper) ... Nu , inca nu m-am decis ce sa fac ...e greu . Inima mea vrea aici. Am emis intrebari si inca mai astept raspunsuri . Am fost la preoti , la psihoterapeuti , la oameni cu deschideri spirituale . Nu i-am intrebat ce sa fac , le-am cerut sa inteleg "de ce "  .De la toti am primit acelasi raspuns :" fara asteptari si orice ai alege , fa-o constient . Si nu lua pastile , IA O DECIZIE ! Si cel mai important , raporteaza totul la timpul prezent "  ....Inca mai spun "dar" si " daca"!
  Ce mai mesteresc ... nimic.
  Ascult ...  cantul greierilor de afara si latratul cateilor .
  În casa ... necesita atentie.Am fost mai mereu plecati si s-au cam imprastiat.
  Unul dintre lucrurile mele preferate ...Sa vorbesc cu oamenii. Curios , dar nu simt nevoia sa ma vait .Toti ma intreaba , cum e , ce faci ...eu rad , le spun pe scurt "ca-n iad " si trec mai departe cu detasare . Am detailat doar cu rudele , dar si atunci am ras . Sigur se intampla asta , datorita faptului ca sunt in zona mea de confort ! Mi-a bine , mi-e tare bine cand vorbesc cu ai mei ( ai mei de suflet ) !    
 Unele planuri pentru maine( azi)  ... Cred ca o sa mergem la Lepsa ! Cred !
  Aici sunt imagini pe care am gândit să  le împărtășesc:
                        La Sinca Veche 
           


                        Pe raul Oituz !



La locul de casa ! Poate intr-o zi, va fi "acasa".Pana una alta , mi-am facut un prieten !
              Prislop !



      
                    REVEDERE  !
     Dupa 20 de ani , am reusit sa ajung in locurile unde-mi petrceam vacanta de vara ! 

 Ai mei s-au dus toti...doar ei au mai ramas ...

  Casa bunicilor nu mai e asa cum o stiam , insa scarile si veranda , au ramas la fel .
      Dudul cel batran , din care mancam cele mai gustoase si negricioase dude , e tot acolo......mi-as fi dorit sa vorbeasca , sa povestim impreuna intamplari din copilaria mea !  .....El ma stie  ...si eu pe el!
Si fantana ma stie ...a imbatranit , insa apa ei e la fel de buna!
Ea, este masuta pe care o avea mamaia in bucatarie ! Parca mai ieri  mancam acolo , borsul de cartofi acrit cu zarzare , in strachina de lut si cu lingura de aluminiu .Mamaliga aburinda , era taiata de mamaita mea cu ata !

M-am asezat pe treptele ,care mi-au lasat cicatrici pe un picior ! Parca a fost ieri !
Au atat de multe sa-mi spuna si sunt atat de minunati ! Tatica Irina e inca in inimile lor !
Diana pe ulita satului , acolo unde eu alergam candva in picioarele goale , bucurandu-ma de ploaie ! Pe ulita unde veneau paparudele ! Ulita, in mijlocul careia ,o intampinam pe mamaia ,cand venea cu cosul plin de bunatati de la biserica ! ...Doamne, cat de frumos era !
Va las cu bine dragii mei ! Mamaita , tataita si taticul meu drag ! Domnul sa va aiba in paza sa !
      Am lasat in urma satul si lumea lui de basm ! Emotiile m-au coplesit, insa sufletul e plin de multumire ! Toti ai mei au ramas acolo ! Le-am spus ca-i iubesc si ca voi mai veni !
                               . . . 
                  Imbratisari calde tuturor !

6 comentarii:

  1. Vai ce locuri minunate! Copacul si masa si treptele, si ulita pe care acums eplimba Dienuta. Tu in toate pozele, dar si Diana si sotul tau sunteit nus tiu cum, ca inv acanta, luminosi, frumosi, linistiti. Sa dea Domnul ca pe locul de casa sa claditi casuta viselor voastre:* Imbratisari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh , Anca mea draga , multumim si sa dea Domnul cat mai repede !!! Suntem cu adevarat linistiti si multumiti de venirea acasa ! ! Te imbratisez si eu cu mare drag !

      Ștergere
  2. Foarte multe emotii transmiti prin fiecare rand scris!
    Si eu am atat de multe doruri vii. Cumva/cumva le ducem pe toate.
    Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt trairi pe care nu cred ca le voi uita vreodata !! A fost o impacare cu trecutul ! Acum partea asta , e mai usor de dus ! Te pup dulce , sufletel !

      Ștergere
  3. Bine ai revenit acasa, acesta este primul gand! Ma bucur ca esti bine, ca locurile dragi ti-au umplut sufletul si sa dea Domnul sa construiti casuta visata! Aratati foarte bine cu totii, sanatosi si bucurosi sa fiti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Mihaela ! Multumesc mult pentru gandurile tale ! A fost cu adevarat , o vacanta extrem de frumoasa si plina de emotii , in care am reusit sa ne regasim linistea ! Multa sanatate si saptamana cu bucurii sa aveti si voi ! Va imbratisez cu drag !

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Totalul afișărilor de pagină