sâmbătă, 22 august 2015

HAI CU PARADOXUL, caci viata nu e cum vrem noi ! ( In loc de jurnal )

      In viata , E CUM VREA VIATA si tu n-ai ce face ! Doar din acest moment POTI alege . Ce? ATITUDINEA !!!  In primul rand , am fost sfatuita sa inlocuiesc TREBUIE cu POT ( atentie , in nici un caz cu VREAU ) . Apoi , am fost sfatuita sa manifest RECUNOSTINTA ,  sa ma bucur ca ar putea fi mai rau , si sa nu intreb : oare ce poate fi mai rau de-atat ! ( Eu am intrebat , si am atras !) Cel mai greu de inteles , imi este " FARA ASTEPTARI ". Cum sa actionezi fara asteptari ??!!!??....Pana si cand faci o tocana de cartofi , te astepti ca celorlalti, sa le placa  ( HAI CU PARADOXUL - o data  !!!) !!! ...Viata chiar e cum vrea ea !!!!!! Nu te poti astepta la putin , pentru ca atunci reduci stima de sine , si clar nu poti spune ,  nu-mi pasa , pentru ca atunci hranesti orgoliul  . TOATE au ca punct de pornire MOTIVATIA , care poate fi  si un scop dar si o scuza !!!  FERICE DE CEI CE-AU CAPATAT INTELEPCIUNEA ECHILIBRULUI ! 
     Cat despre viata mea ......EU N-O MAI INTELEG !!!!! Intai ma invata sa lupt , sa supravietuiesc , sa fiu propriul meu stapan ...iar acum ma pedepseste pentru  ca  NU MA "ABANDONEZ " DESTIUNULUI !!! .....Acum ma cearta,  pentru ca ma impotrivesc , si am " nesimtirea " de a stabili un alt motiv ! ....Si platesc cu ...boala  ! Eu nu-mi aduc aminte, cand om fi avut noi doua  vre-o "discutie " , in care sa-mi explice si mie, ca  "uite asa ti-ar fi bine si e cam singura cale pe care poti merge " !  NUUUU , pe mine m-a luat pe sus  ,  m-a pus la masa , si mi-a zis MANANCA ! ....Si chiar am sperat ca voi avea si desert !!! Mi-e greu sa cred ca cineva POATE sa ajunga SA-I PLACA  doar cu amar si acru ! VIATA E PARSIVA , IAR TU NU POTI SPUNE " GATA ".....E GATA CAND VREA EA !!!!  
         Actualizari : desi sunt inca acasa  , VIATA  MI-A ARATAT CA TOT TREBUIE SA PLEC ACOLO !!!!!! Da, acolo in amar si acru ! Cica asta mi-e lectia , si trebuie sa ajung sa-mi placa ! Abia apoi va fi si cum vreau eu ( HAI CU PARADOXUL  - de doua ori !!!)  ! Si pentru ca pana acum m-am tot certat cu viata , ea s-a impotrivit mai tare , si mi-a aratat ca  invinge mereu , lovindu-ma  si  mai rau : 3 medici , din 3 ramuri diferite ale medicinei , ma suspecteaza de boala autoimuna ....eu sper ca se inseala ! ....Si cu toate astea n-am INTELES  conditia lui  " bea Grigore-agheazma !" .... Se spune ca , ne alegem ce facem in viata asta , inainte de a ne naste ...se numeste misiune personala in limbajul spiritual ! Deci cum as privi , tot eu mi-s de vina ! .....Nu-mi ramane decat, sa-mi fac autocritica , sa-mi asum si sa ma descurc  !!! .....
               HAI CU PARADOXUL ....fara numar , fara numar ....ca tot e la moda  expresia !!!!
             Zile limpezi va doresc ....pe noi ne-asteapta 2000 de km de parcurs !!!

20 de comentarii:

  1. Draga mea, ingaduie-mi sa-ti spun asa chiar daca nu ne cunoastem...
    Intai sper sa nu ai boala de care vorbesti. Daca totusi o ai, studiaz-o si vezi ce oportunitati iti ofera. Chiar asa, bolile ofera si ele oportunitati, ca toate necazurile si greutatile! Am o prietena care e internata acum cu copilul (adolescent) la psihiatrie. Oportunitatea era sa petreaca timp impreuna, sa se apropie mai mult, sa se cunoasca mai bine. Sa se iubeasca reciproc mai mult sau sa-si dea seama fiecare cat de mult il iubeste pe celalalt.
    Cam asta am observat. Din pacate, noi in general suntem suparati pe tot ce intervine peste, in afara "listei" noastre de "asa vreau/trebuie/se cuvine sa fie". Da, viata e imprevizibila, pt toti, contine incercari, necazuri, greutati, examene. Familia, prietenii, natura, micile sau marile noastre calitati, talente, ne sunt aliati in parcursul acesta. Dumnezeu este cel mai de nadejde aliat, daca L-am descoperit. As vrea sa te incurajeze si mangaie cuvintele astea, fiindca asta am intentionat. Iti doresc multa sanatate si bucurie in suflet, in ciuda tuturor vicisitudinilor vietii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru aceasta perspectiva de a privi lucrurile . Multa sanatate si putere prietenei tale !

      Ștergere
  2. Draga mea sper ca totusi esti sanatoasa si esti doar epuizata... Citesc o carte faina scrisa de Maica Siluana-Deschide cerul cu lucrul marunt si acolo pune intrebarea: dorinta asta a mea ma paropie de Dumnezeu? Daca fac cutare ma apropie de Dumnezeu? Printre straini, Domnul e cel mai bun prieten al tau, el te cunoaste si te insoteste. Sanatate, putere, speranta. Te imbratisez:*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anca , si eu ma gandesc tot asa ! Ramane de investigat si vom vedea ! Am rugat un prieten sa-mi cumpere cartea si sa mi-o trimita ! Cat am umblat prin librarii in tara , n-a fost de gasit . Am asa un gand ,ca-mi va spune multe cartea asta ! Mda , iar emit asteptari ...dar cum se spune : spera la ce e mai bun , dar pregateste-te pentru ce poate fi mai rau . Multumesc Anca mea draga ! Te imbratisez si eu cu mult drag !

      Ștergere
  3. ESTI PUTERNICA !
    POTI !
    REUSESTI !
    Multa , multa sanatate si bucurie in suflet !

    RăspundețiȘtergere
  4. Sper sa se fi inselat doctorii, dar daca nu, atunci poti sa invingi. Vezi? scriu deja ca tine, nu am zis trebuie, ci poti! Poti si vei reusi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh suflete , pe acelasi gand merg si eu . Incerc sa-mi schimb perspectiva si modul de a gandi ....si deja m-am suprins dimieata cu un gand , care pana acum era o negatie totala . Clar motivatia e o parte mai mult decat importanta , din tot acest intreg numit viata ! Te pup dulce suflet frumos si multumesc !

      Ștergere
  5. Draga Gabriela, as vrea sa pot sa te ajut, sa-ti alin starea sufleteasca. Tot e bine ca ai scris pe blog si te-ai racorit.
    Demult am avut o perioada foarte grea - datorita unor intamplari din viata mea - iar gandurile care ma stresau zilnic imi faceau rau (incepusem sa ametesc fara motiv si, multe luni dupa ce se terminase totul, vederea mea inca imi fugea cand ma uitam la ecrane luminoase si nu puteam citi carti, imi fugeau ochii) Atunci am si inceput sa albesc mult datorita stresului, sa ma ingras pentru ca mancam ca sa compensez o stare sufleteasca. Am facut analize ce ieseau bune, am mers la foarte multi medici (am numarat la un moment dat, erau peste 30 de medici)
    Dar am realizat cat de mult rau imi faceam singura datorita gandurilor, cum practic ma imbolnaveam singura. Si asa, incet, m-am linistit, am revenit la normal, m-am apropiat de Dumnezeu (pentru ca greutatile schimba sufletul), am aflat atunci cativa sfinti ce m-au ajutat si mi-au ramas dragi pana azi.
    Nu stiu sa-ti dau un sfat concret pentru situatia ta, dar te rog, incearca sa te linistesti. Stiu ca esti intr-un loc care nu-ti place absolut deloc si ca suferi mult din pricina asta, insa te rog mult, cauta partea buna a lucrurilor. Cu siguranta este una, cu siguranta este un motiv pentru care inca esti acolo. Vezi de ce te poti agata ca sa incepi sa iesi la un liman, sa cauti lucruri care sa-ti placa acolo, orice ocupatie, ca sa rezisti sufleteste si ca sa nu te imbolnavesti de suparare (boala autoimuna de care zici ca esti suspecta si-ar putea avea radacinile in stresul acesta zilnic in care traiesti).
    Te imbratisez si sper ca n-am scris nimic rau, care sa te supere. Ai grija de tine si pune-ti nadejdea in Dumnezeu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact asa gandesc acum , ba mai mult , incerc sa-mi tin mintea ocupata cu AZI si ACUM , si sa-mi ofer un motiv pentru a trece în si cu liniste, peste si prin fiecare ceas al zilei .Sunt sigura ca n-o sa-mi iasa mereu si voi mai avea momente de disperare , insa sper sa reusesc sa-mi revin repede .Si eu te imbratisez cu mare, mare drag ! Multumesc pentru gandurile tale !

      Ștergere
  6. ”Pot” pentru că degeaba vreau dacă nu pot...
    ”Amar și acru” - sunt de acord, e totuși chestie de percepție, conteaza intensitatea și conjunctura. Prefer un vin sec în locul unuia dulce.
    ”boala autoimuna” = sunt dușmanul meu... De ce?
    Dacă viața îmi oferă lămâi, fac o limonadă... nu știu cui aparține zicala, dar e definiția metaforică a adaptării. Ma folosesc de ceea ce am la îndemână pentru că trebuie să evoluez și să supraviețuiesc. Am pentru ce?
    Soluția la problemele tale cred că este în răspunsul la aceste întrebări și a altor câteva.
    Dacă aștept aprecierea celorlalți pentru mâncarea mea de cartofi înseamnă că nu mai contează părerea mea? Nu- i orgoliu, e încredere.
    Viața mea o construiesc după tiparele construite de ceilalți sau după ale mele?
    Totuși, există o ”ecologie socială”. Compromisuri acceptabile datorate motivației.
    La fel ca și în comentariul precedent - primim ce ne trebuie, de aceea suntem recunoscători. În fiecare necaz putem vedea oportunitatea.
    Există și mai rău ; cineva drag ție să sufere că nu te are în preajmă. Poți trece cu vederea durerea acelui cineva drag? ( în condițiile în care tu vei percepe categoric acea durere întreit).
    O rugăminte; încercați să răspundeți la întrebările de aici; https://dinculori.wordpress.com/2015/08/14/preiau-si-predau-stafeta/. Mai ales la cele referitoare la culori. Simțul dv artistic o să vă ajute să vă puneți alte întrebări menite să vă faciliteze autocunoașterea și să vă găsiți un altfel de echilibru - cel pe care să îl agreați.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Dacă viața îmi oferă lămâi, fac o limonadă.... "eu trebuie sa invat sa fac limonada , pana acum am stiut doar sa ma bat pentru lamai !!! Doamna Camelia , noi am dezbatut impreuna unele aspecte , si m-ati facut sa inteleg si "de ce ' e bine sa fac limonada ! Si va multumesc din suflet pentru rabdarea pe carea-ti avut-o cu mine ! Compromisuri am facut multe ( mult prea multe , privind acum in urma ), insa acum mi-e limpede ca MOTIVATIA era gresita , sau lipsea cu desavarsire ! Va multumesc pentru trimitere , voi face testul negresit ! Va imbratisez cu mult dor !

      Ștergere
  7. Spre rusinea mea nu am suzit pana la tine de boala autoimuna. Am citit putin pe internet si am vazut in mare despre ce este vorba. Am mai vazut ca investigatiile sunt anevoioase. Vindecarea este totusi posibila, chiar daca mai greu.
    Cuvantul "trebuie" si eu il urasc de cand ma stiu, prin urmare mereu ii caut inlocuitori :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt grele bolile astea , iar unele nu au cale de intoarcere ! Vindecarile sunt mai degraba pasi marunti plini de sperante . Eu sper ca se inseala ( si totusi 3 medici , nu-i chiar asa de usor de trecut cu vederea ) ! E clar ca POT avea un vocabular mult mai variat , plin de cuvinte care ofera alta perspectiva ! Deci fara trebuie , ci cu POT ...si mi-as mai dori ceva , sa invat sa am umor , sa pot face haz de toate astea .
      Multumesc tare mult pentru vizita ! Imbratisari !

      Ștergere
  8. Gabriela draga, ia-L pe Dumnezeu tovaras in tot greul asta! Poti sa ii spui simplu si firesc: Doamne, eu nu pot, dar TU poti! Imparte cu greul si cu El, sa aiba rost toata lectia asta. Cred cu tarie ca orice intamplare, mai ales una grea, e o lectie din care iese mereu ceva bun, desi vedem uneori mai tarziu rostul ei...

    Te imbratisez cu toata nadejdea! Toate gandurile bune indreptate spre tine isi vor vedea roadele curand! Putere si bucurie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc tare mult pentru gandurile tale bune , Claudia ! Cred cu siguranta ca , starea permanenta de lupta , in care-am fost nevoita sa traiesc de aproape cand ma stiu , a dus la acea stare de a controla tot ce misca in viata mea ...si uite asa , am ajuns sa cred ca eu le stiu pe toate . Mai mult ca sigur e o lectie ! Vor veni si zile mai bune ...trebuie sa vina ! Deocamdata , le iau asa cum vin si-mi doresc sa nu ma mai doara ! Inca nu-mi iese iertarea ! Am multe lectii de invatat ! ....Multumesc inca o data ! Imbratisari !

      Ștergere
    2. Eii, e cale lunga pana invatam deplin iertarea, iubirea! Important e ca te-ai angajat pe Cale, stii unde te afli si ce trebuie schimbat! E primul pas: constientizarea! Si cand obosesti, cere ajutor de la Cel ce niciodata nu oboseste sa ne poarte poverile!

      Ștergere
    3. Sper ca ,ceea ce-am constientizat sa fie corect ! ...Caci aici e mereu dilema , si de aceea lucrurile se tot repeta ! Imbratisari calde , draga mea !

      Ștergere
  9. Multa sanatate draga mea!Cu rabdare si incredere in Dumnezeu se rezolva toate...te pup si sa auzim numai de bine.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Totalul afișărilor de pagină