luni, 11 mai 2015

M-am decis ...infiintez propria banca !!!!


sursa google
 Gata , e oficial ! M-am cam saturat de investitiile mici , clar neplanificate , care suna jumatate a dorinta, jumate a necesitate.Si ca sa nu mai am fluctuatii in buget , mi-am facut propria banca . Sumele pt care voi apela la ea , sunt cele de la 50 de euro in sus . Si ca sa ies si-n castig , mi-am fixat si-o dobanda , ceva de genul " pe sume fixe ". Imprumut 50 , trebuie sa pun inapoi 55. Daca-i pun intr-o luna inapoi , pun doar 5 euro in plus , daca-i pun in doua , mai adaug inca 5 .Daca iau 70 trebuie sa adaug 10 euro si tot asa . Mi-am facut si-un desfasurator ca sa pot tine evidenta mai bine ! Peste 3 luni vreau sa vad ce-a iesit din experimentul meu . Fondul actual este de 300 de euro , pornind de la ideea ca suntem 3 persoane in casa si fiecare are lista lui de dorinte-necesitati !!Acasa toate sumele astea ar fi fost in ron ( adica un fond de 300 ron , 5 ron pentru 50 imprumutati si tot asa ), aici  insa mergem cu moneda de pe piata !
       Daca aveti ceva sfaturi , idei care credeti ca ma pot ajuta in demersul meu , va rog sa nu ezitati sa-mi scrieti ! Astept orice sugestie cu nerabdare !          Daca vi se pare util , puteti sa preluati (v-as fi recunoscatoare daca m-ati anunta) si chiar ar fi interesant de vazut, cum a evoluat treaba asta pentru fiecare !
           Toate cu spor sa le-aveti !

10 comentarii:

  1. SUPER IDEE 1
    TE CITESC CU MULT INTERES
    RODICA

    RăspundețiȘtergere
  2. Spor sa ai!
    Si eu intru de multe ori in fondul secret. De prea multe ori...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc suflete !! Daca o sa fac asta , MARESC DOBANDA ! Caci nu asta e ideea , cum c-as avea o sursa si-o scapare in acelasi timp ...ideea e sa invat sa am rabdare si sa gandesc cat mai realist lucrurile !!! Imbratisari si-o saptamana linistita si plina de soare !!!

      Ștergere
  3. De cand am o suma suficienta deoparte, nu mai sunt atat de stricta cu bugetul astfel ca am intrat de vreo 3 ori in bugetul de deoparte. L-am pus la loc corectand fonduld e cosmetice (nu mi-am luat nimic de cateva luni), de chimicale (am redus la jumatate cele ce le consum in casa, ce nu am eliminat am diluat cu apa), dar si afacerile bune la incaltaminte/haine (luate la mana a2a, practic nepurtate).
    Si nu imi pare rau, nu pot sa le fac perfect pe toate, asa ca imi las cate o zona de scapari. Asa ca am decis sa nu mai scap la mancaruri interzise (gen inghetata/dulciuri etc - din motive de prietenie cu cantarul) .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da da , ofera o oarecare " scuza " si " lasa ca daca ...am de unde " , de aceea mi-am pus dobanzi , ca sa ma invat minte ! Inca nu am disciplina necesara , ca sa-mi permit ca aceasta parte de buget, sa intre pe o panta in scadere . Bugetul nostru e cam ravasit acum dupa venirea din tara . Sper sa ne revenim repede , fara sa ne imprumutam la banca ! " Prietenie cu cantarul "- frumos spus ! Te imbratisez cu mare drag !

      Ștergere
  4. Ca o gluma, ai pregatit banca? pt ca as imprumuta bani de casa :) sa nu mai dau chirie ci rata :)
    Garantez cu disciplina, cu faptul ca nu am lipsit la munca in ultimii 15 ani, cu zambete, cu liste, cu dovada ca in ultimii 20 ani nu am intarziat nicio zi la plata chiriei etc :)

    E suficient?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da , stiu ca titlul postarii nu e tocmai "oau ", si poate nu reflecta chiar ce-am scris in postare , insa atat mi-a putut neuronul la acel moment . Sa sti ca nu-i rea ideea cu imprumutul , iar dupa descriere , esti "candidatul" ideal . Putintica rabdare insa , sa mai strangem niste capital . Cand om avea cam 3000 de E , dam zvon in tara ! Parol ! Imbratisari !

      Ștergere
  5. Wou, ce idee faina! Sunt cu ochii pe tine. :)
    Corina (din alte zari)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Corina ! O sa scriu o postare cu ce-am facut si cum ne-a iesit , sper eu , cat mai curand ! Te imbratisez si multumesc pentru vizita!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Totalul afișărilor de pagină