vineri, 27 martie 2015

Jurnalul unei femei simple

Pentru astazi (data)... 27 martie 2015 


Fiecare cu treaba lui pe-afara !

Afara ...e soare dar frig 
    

Floricele si pitici
Mă gândesc ...ca saptamana a fost "productiva"....am inteles unele aspecte legate de " sa fiu " si "sa fac"! De unde stiu ca-s cele bune ?...nu stiu , doar ca am mai multa liniste .

De unde am invatat ...sincer ?...din data nasterii !

Sunt recunoscătoare pentru ...inca o data pentru constientizare ...si pentru puterea de a spune "nu".

Din bucătărie ...mancarica de fasole , mamaliguta si pepene murat .

Cu ce sunt imbracata ...blugi si o bluzita grena lipicioasa si calduroasa .Astept sa vina "stapanul"...plecam in vizita .

Citesc ...  "Arta de a fi egoist" , o carte care nu te face egoist .

Ceea ce astept...sa se intample lucruri .Asa voi sti daca am constientizat bine sau nu ....si   sper ...ca daca mi-am invatat lectiile , pot trece la un alt nivel , caci viata e un joc , dar nu trebuie perceputa chiar asa , decat la nivel tehnic .

Ce mai mesteresc ... nimic .Fac curatenie in calculator .Am salvat multe fara sa le fac foldere ,si-s cam haotice , mai ales pozele .

Ascult ...nimic . E liniste . Se aude doar ventilatorul de la laptop .

În casa ... n-am chef de nimic . Ma tot gandesc la rezultatul RMN. Programarea e pe 20 aprilie . 
                   
Flori mov si Atilut in miez de noapte

Unul dintre lucrurile mele preferate ...vata  de zahar pe bat

Unele planuri pentru sfârșitul săptămânii ... casnice , si ce s-o mai ivi .

Aici este o imagine pe care am gândit să o împărtășesc:
                    
Au creat la scoala, povestea gainusei care facea oua colorate
O traditie la nemti , este ca in prima zi de Paste  , copilasii sa caute in gradini , ouale ascunse de cei mari .

 Se spuna ca, a fost o data , o gainusa care nu reusea sa faca oua albe - ea facea numai ousoare colorate . Si pentru ca, tot incercand ea sa faca macar un ou alb , cuibarul ei s-a umplut de oua colorate , lucru pe care nu trebuia sa-l afle nimeni , intr-o noapte  gainusa s-a deghizat in iepuras , si a inceput sa ascunda prin ograda , aceste oua.A doua zi , toate vietatile din curte au inceput sa-i multumeasca iepurasului pentru cadourile gasite .Si de atunci si pana acum , toti cred ca  iepurasul este un mare si darnic artist , ce vrea sa-i bucure pe cei mici in fiecare an .
   Asa mi-a fost povestita de catre Diana , asa o spun si eu . 
     Aceasta a fost  pagina mea de jurnal de azi .Daca doriti sa va alaturati , Taniusa  va primeste cu mare drag !
          Sa aveti o seara minunata dragilor ! 

8 comentarii:

  1. Nu stiam de povestea aceasta, am sa i-o spun si eu Iuliei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut ! Nici eu n-o stiam . Aici micutii au luat vacanta pentru Paste , asa ca azi au avut program de creatie si povesti . Multumesc pentru vizita ! Te mai astept in casuta ! Pupici printesei !

      Ștergere
  2. Ce frumos e in curte si ce de flori! !!!!!!!! Superb !!!! Si una dintre bunici ascundea oua si dulciuri, dar nu stiam pana acum aceasta poveste. Un weekend frumos! Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim pentru aprecieri ! Da , ne-am facut de cap asta toamna cu bulbisorii de flori ! Noi am luat contact cu aceasta traditie , de cand suntem aici . Am luat totul ca pe o poveste , pentru ca nu as da in ruptul capului traditia noastra , pentru ceva ce tinde numai spre comercial .Un sfarsit de saptamina minunat si voua si multumesc pentru vizita ! Imbratisari !

      Ștergere
  3. Imi place gainusa pe care au creat-o! daca tot sunteti acolo e foresc sa va famiariyati cu traditiile locului.
    Cat despre tine iti doresc asteptare usoara si rezultate bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da suflete, ca si parte creativa e interesanta si solicita atat esteticul cat si atentia . Ca si traditie ne-am familiarizat dar nu neaparat si acceptat . Diana ( desi se bucura ca orice copil de cadouri si provocare ) stie ca Invierea inseamna altceva decat ousoare ascunse si iepurasi dragalasi . De altfel eu am in pregatire activitati si decoratiuni ce sunt mai aproape de adevarata insemnatate a acestor zile pascale. Multumesc mult pentru urari si spun doar atat : sa te auda Bunul Dumnezeu ! Te pup dulce suflet frumos !

      Ștergere
  4. Gabi, sper ca rezultatul analizelor sa fie bun!
    Eu am pus capat traditiilor, inclusiv de craciun, fara brazi, cadouri, mosi craciun samd..la fel si cu pastele, incep sa ma ghidez doar pe ce spune biblia desi sunt ortodoxa, am remarcat foarte multe lucruri care nu au temei biblic de aceea am inceput sa ma ghidez mai mult dupa Biblie si mai putin dupa traditie.
    Te imbratisesz si inca o data, sper ca analizele sa iasa bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Sinziana ! Ei , nici noi astia mari nu ne omoram prea tare , dar cu copilita, paca inca nu poti renunta la toate . Si-apoi la noi inca mai functioneaza magia Mosului Craciun si a Zanelor Maseluta .Poate cand o sa-si dea ea seama , iar argumentele noastre nu o vor mai convinge , atunci vom renunta si noi la multe . Multumesc pentru urari si vizita ! Te imbratisez !

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Totalul afișărilor de pagină