vineri, 23 ianuarie 2015

Jurnalul unei femei simple

     Taniusa  ne gazduieste jurnalele . M-am uitat pe diferite bloguri , unde "Jurnalul unei femei simple " e prezent , si am observat ca formatul propus de Taniusa respectiv intrebarile , au  suferit unele modificari , la care ma voi gandi pentru urmatoarele file de jurnal . Sper sa nu supar pe nimeni .  
Pentru astazi (data/ora)... 23 ianuarie 2015
Afara ... prea multa liniste . In Germania la sat , te imbolnavesti de liniste . 
Mă gândesc ...ca trebuie sa incepem scoala - cursuri de limba germana. 
Invatam ... sa intrerupem cercul vicios , in urma observarii altor comportamente  familiale . Si nu judec , doar compar !  
Sunt recunoscătoare pentru ... intuitia cu care am fost inzestrata . 
Din bucătărie ... in pregatire meniul pentru urmatoarele zile.  
Cu ce sunt imbracata ...  hanorac si pantaloni de casa din bumbac . 
Citesc ... inca "De la idee la bani "- Napoleon Hill - provocarea  la citit .
 Ceea ce astept  ... sa vina sotul acasa  si ... 
Sper ...ca azi sa fie platit ,pentru ceea ce a muncit . 
Ce mai mesteresc ... nimic pentru moment ,dar ideile curg neincetat in mintea mea . 
Ascult ... dialogurile de la desenele la care se uita Diana . 
În casa ... il urmaresc cu privirea pe Ati , nu prea e bine de cateva zile . 
Unul dintre lucrurile mele preferate ... emisiunea 360 de grade cu Alina Badic . 
Unele planuri pentru sfârșitul săptămânii ... cred ca o sa mergem cu  Diana la un spatiu de joaca . Vreau sa invat sa crosetez . 
Aici este o imagine pe care am gândit să o împărtășesc:

15 comentarii:

  1. Germana mi se pare o limba foarte grea, am incercat sa repet niste cuvinte cu r ce sa spun mi se incilcea limba in gura. In legatura cu cercul vicios sau comportamentele altora Sf, Serafim de Sarov spunea" Dobandeste pacea, si mii de oameni din jurul tau se vor mantui. Atunci cand un om se afla intr-o stare de pace a mintii, el poate de la sine sa le ofere celorlalti lumina necesara luminarii ratiunii." Sanatate multa lui Ati si un sfirsit de saptamina minunat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da ,este cu adevarat dificila si neatragatoare ,dar, din pacate ,sistemul lor ne obliga sa facem asta . Diana e mult mai experimentata ca noi , desi perioada ei de acomodare a fost una extrem de brusca , mult mai intensa si obositoare. E greu sa ti piept unei furtuni de una singura .Ma lupt din rasputeri ,sa nu permit duhului intristarii ,sa patrunda in inima mea , mai ales atunci cand , linistea copilului tau e amenintata atat la propriu cat si la figurat ! Sa speram ca le vom trece pe toate cu rabdare si claritate in gandiri .Multumesc tare , tare mult pentru caldele urari si mai ales pentru vizita ta , care inseamna enorm pentru mine . Un sfarsit de saptamana plin de frumos sa aveti ! Va imbratisam cu drag !

      Ștergere
  2. Sa vezi ca o sa-ti placa corsetatul,incearca la inceput cu filmulete de pe youtube.Weekend minunat va doresc cu distractie si voie buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt sigura ca , de indata ce voi prinde cat de cat cum se face , o sa ma fascineze . Multumesc pentru idee si pentru vizita in casuta ! Un sfarsit de saptamana minunat si voua ! Pupici !

      Ștergere
  3. Sa aveti un weekend minunat, cu tot ce va doriti voi! Numai bine va doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gand la gand cu bucurie ! Abea ce m-am intors de pe blogul tau , unde m-ai facut tare curioasa de acele briose de care pomeneai ! Multumim mult de urari draga mea , la fel si voua dragii mei si multumesc pentru vizita !

      Ștergere
  4. Si eu incerc sa invat germana! Acum sunt la A2-1...dar tot nu inteleg ce zic cei din jurul meu/
    Fain ca stati la casa...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea , noi suntem fortati sa facem asta , si cand ceva e cu forta , nu intra nici sa vrei . Cat despre treaba cu intelesul , ai sa razi poate , dar eu pot intelege cam 30 % din ce spun ei , uneori si mai mult , dar nu ma pot exprima . O fi si reticenta mea interioara fata de ei si mai ales fata de situatia noastra .Cu toate astea , aici in tara lor fiind , mitul ca sunt destepti ( si ma refer la omul de rand ) , s-a spulberat demult . Ceea ce-i propulseaza pe ei foarte bine , si impinge totul si pe toata lumea de la spate , este sistemul de asigurari sociale .Poate o sa scriu o postare despre asta . Cat despre statul la casa , avem si aici plusuri si minusuri. E bine ca am putut aduce catelul cu noi (pentru ca . nemtii , in marea lor majoritate , prefera ca si chiriasi , familii care au animalut si nu pe cele care au copil ), dat fiind faptul ca stam in casa sotului mamei mele , dar avand in vedere ca jumatate din bani , ii dam pe chirie ( 460 euro ) , iar cealalta jumatate merge la celelalte datorii si mancare , crede-ma pe cuvant ca as pleca si maine acasa . Eh ,sunt multe de povestit !!!!! Multumesc pentru vizita si te astept si cu alta ocazie , atunci cand vei mai dori ! Pupicei buburuzei tale !

      Ștergere
  5. Am mai scris 2 mesaje dar nu stiu ce s-a intamplat cu ele:), ceva nu merge probabil la laptop. Mie imi place germana, e o limba tehnica, inginereasca, nu-ti trebuie cine stie ce talent (probabil de asta imi si place, eu sunt antitalent). Incepe sa asculti melodii, sunt unele frumoase - uite una care e tot despre o fata care pleaca departe si crede in ea si reuseste https://www.youtube.com/watch?v=RgYqqCIRMiY, sau https://www.youtube.com/watch?v=cTtep-gWRuU (asta e in top 10 melodii care-mi plac). Cat despre inteligenta omului de rand nici nu conteaza:), noi ne pricepem la toate si la nimic in special, ne dispersam in foarte multe:). Deschide-ti inima ca sa-i poti adopta, altfel o sa te simti tot timpul o straina si e pacat, sunt sigura ca sunt si aspecte pozitive, chiar minore:) - da sunt diferiti fata de noi, in unele aspecte in plus, in unele in minus. Imbratisari :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau , draga mea , sigur a fost ceva in neregula , caci la mine nu a ajuns nimic .Drept e si ce spui tu , in ceea ce priveste limba , si nici ei sa sti , nu-s foarte pretentiosi . Accepta si comunicarea " combinata" , adica si prin cuvinte si prin semne . Mai greu in institutiile publice. Ideea e ca eu nu am ales Germania , eu am ales familia ... . Povestea e tare lunga... Au si parti bune ,si parti rele , depinde acum de sistemul de referinta al fiecaruia . Multumesc pentru gandurile frumoase . Te imbratisez si eu cu drag !

      Ștergere
    2. Melodiile sunt chiar frumoase ! Multumesc !

      Ștergere
  6. Si eu m-am apucat de crosetat pentru ca ma linistea la nervi, probabil multe vieti au fost salvate de paturicile mele crosetate, ca altfel omoram niste oameni :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela draga mea , mi-ai descretit fruntea ! Fix de asta ma tem si eu . Sper sa reusesc sa invat ceva din ale crosetatului , caci nu vreau sa ajung la stirile de la ora 5. Multumesc mult pentru vizita si te pup dulce ! Sa aveti o duminica frumoasa !

      Ștergere
  7. Gabriela, parca citesc sentimentele mele cand iti citesc postarile.
    Si eu m-as intoarce maine acasa...eu eram patrioata dinainte de a veni aici dar acum sunt din ce in ce mai convinsa de calitatile noastre, avem si o gramada de minusuri, nu le neg, dar avem si calitati cu gramada, romanul e gospodar (cu putini bani), e inventiv, face din r***t bici, e familist, ma rog, asa erau oamenii cand eram eu mica, noua generatie e altfel si lucrul asta ma intristeaza teribil dar inima mea se bucura cand vede bloguri de oameni care vor sa se intoarca la un stil de viata normal, familist, simplu, cu credinta in Dumnezeu.

    Ai invatat sa crosetezi?
    Si eu am in plan sa invat, saptamana viitoare imi va da cineva niste crosete si atze si ma pun pe treaba.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt lectii de viata , si incerc sa le tratez ca atare . Dar da , romanii sunt niste suflete frumoase si descurcarete .In ceea ce priveste crosetatul , am ascultat sfatul unei prietene , am urmarit tutorialele de pe net , si incet incet am reusit sa crosetez cate ceva , micut .Multumesc pentru vizita .Te pup si eu !

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Totalul afișărilor de pagină