duminică, 9 noiembrie 2014

Luna recunostintei - ziua a 9-a !

                                                     De ce sa tii un jurnal ?!
     In primul rand pentru tine .E o modalitate constructiva de a te cunoaste mai bine . Este cea mai buna oglinda de care poti avea parte . Rasfoindu-l peste timp , in diferite etape ale vietii ,vei gasi alte raspunsuri pentru aceleasi intrebari  ( sau alte intrbari pentru aceleasi raspunsuri ?!).
     In al doilea rand , pentru cei ce "vor veni"  sau pentru cei ce vor dori sa stie cum ai fost  ! Toti avem  momente in  viata ,in care am vrea sa ne cunoastem radacinile .Sau poate prin intermediul critici ( asa nu , asa da ) , vor invata cum sa imbine , cele patru componente : geneticul ,caracterul , educatia si tehnologia .  Depinde de "cautarile " fiecaruia .
      Am auzit de multe ori fraza :" eu traiesc ceea ce bunicul  meu  ( bunica mea -dupa caz)  doar visa sa poata face  ! " Ciclicitatea si progresul  se manifesta in fiecare dintre noi , iar un jurnal e marturia acestei teorii !
        Asadar, azi sunt recunoscatoare pentru jurnale - indiferent de tematica lor !
    Daca stiti si alte motive , pentru care e bine sa tinem un jurnal , va astept  cu drag si interes ,sa le impartasiti  la sectiune de comentarii !
      O saptamana cu multe insemnari frumoase , tuturor !

4 comentarii:

  1. :) Eu am jurnal pentru mine, in care scriu ocazional, insa am in cartea de rugaciuni de la strabunicul meu insemnari cu creionul chimic - ce dragi imi sunt! Si bunicul meu are un jurnal agrar - data cand a insamantat in fiecare an, cand a cazut bruma prima oara...Au ceva asa intim si al meu:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da draga mea , ai dreptate ! Mai presus de toate , jurnalul e ceva "intim " - cum bine spui , abia apoi , poate sa capete acea functie de " dezvoltare personala ". Simtul meu practic ,a uitat complet acest amanunt extrem de important . Oau , creion chimic !!! Eu nu am mai vazut demult asa ceva ! Sunt cu adevarat de poveste aceste file ingalbenite de timp , pe care atunci cand le rasfoiesti , te invaluie cu misterul lor !! Sa ne dea bunul Dumnezeu intelepciunea , de a cultiva in sufletul copiilor nostri ,aceasta bucurie a traditiilor simple si mai ales, a respectarii si pastrarii " vechiului " . Multumesc tare mult , pentru ca ai vrut sa-mi impartasesti , putin din "acel ceva numai al tau ". Ma simt extrem de onorata ! Te imbratisez cu mult drag !

      Ștergere
  2. Si mie imi plac jurnalele la nebunie, mai ales ca acum sunt modele asa frumoase pe piata, iti face chiar bine sa stai si sa scrii in ele tot ce nu mai incape in suflet.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Superb raspuns Loredana - "sa scrii in ele tot ce nu mai incape in suflet." Da , locul in care esti tu cu tine si atat ! Nimic nu pare sa aiba mai mare impact asupra propriului EU , decat constientizarea propriilor trairi ! Multumesc tare mult pentru aceste cuvinte frumoase si implicit , pentru vizita . Te astept cu mare drag oricand !!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Totalul afișărilor de pagină