sâmbătă, 28 mai 2016

Jurnal

 Pentru astazi... 
                   28.05.2016 
  A trecut ceva vreme de cand pe blog n-a mai aparut o postare ! Va multumesc insa , pentru ca m-ati vizitat si m-ati intrebat ce mai e cu noi .
Mă gândesc ...  Ne este greu , parca tot mai greu. Cu toate astea incercam sa ne pastram calmul si sa raspundem  provocarilor ,  in asa fel incat sa nu punem paie pe foc ... e greu sa dejucam planurile unor oameni care (cica) ar fi trebuit sa te iubeasca ... e clar ca familie inseamna mult mai mult decat un ADN  si o notificare  intr-un certificat de nastere ... familia adevarata e cea careia ii pasa de tine si te ajuta sa fi fericit ... fiecare cu norocul lui.  O compensa Dumnezeu intr-un fel si asta .
 Sunt recunoscătoare pentru ... tot ce-am aflat in ultimile 3 saptamani .Multe au iesit la suprafata , multe s-au aratat asa cum sunt . Dumnezeu a lucrat cum nu se poate mai uimitor , prin cai stuite numai de el , facandu-mi cumva , macar putin , dreptate , raspunzandu-mi la intrebari si lamurindu-mi indoielile . Am avut nistre trairi ...miracol  , nu alta!
  Sunt recunoscatoare pentru ca accidentul rutier avut de Alin , a fost unul minor , rezolvabil prin asigurare ...... si sunt recunoscatoare pentru  culori ,desene si manute curioase! 
                                 
- jurnalul meu -
 
De unde invatam ...
mereu , prin orice lucru,  in orice situatie , fie ea cat de urata ,mereu inveti ceva, sau se presupune ca trebuie sa inveti  ...  DAR e clar ca atunci cand lucrurile se tot invart in cerc si se tot repeta , inseamna ca ai picat iar examenul , deci lectie neinvatata ...
  Ceea ce astept ... acum cat mai repede - o gazda ...in viitorul cel mai apropiat - casa noastra... 
 Sper ... sa se deschida acea usa care sa-mi aduca liniste ...platim prea scump si mi se pare nedrept ...copilul meu are nevoie de liniste si copilarie ...e dreptul lui ! ... Si mai sper sa gasim dupa usa aia mai mult sprijin si intelegere !
 Din trecut ... evenimentele se repeta ... am cazut din nou in plasa ... cand voi invata oare, ca pe cine nu lasi sa moara , nu te lasa sa traiesti ?!
 Afara ...vreme placuta ... cu bune si rele ... Duminica  trecuta am fost la capela . Ca de obicei o slujba frumosa cu o predica pe masura . Parintele are mult umor ...printre altele , trecand in revista evenimentele lunii iunie , ne-a incurajat pe toti  , sa profitam  , caci postul Sf. Petru si Pavel e la oferta anul asta , e numai de 3 zile si-ar fi pacat sa nu-l tinem . Am ras copios si multi s-au aratat dispusi cu voce tare : " Parinte , pe asta-l tin ...asta sa fie inceputul  ! "  ... Joi a fost sarbatoare aici la nemti , asa ca Alin a avut liber de la serviciu . A fost o zi superba , cu soare si liniste .
       Prima tura de joaca :
                                    
- incalzirea -

 
- se stabilesc regulile de joc ...si pedepsele -


- cine pierde , face flotari -
     La pranz  , pe dealuri dupa soc:
                              
                                     
      Dupa masa si putina odihna la domiciliu , runda a doua de joaca :

                                 
- fete harnicute pregatesc sarmalute -
                                      
- un greier obez -
                                     

În casa ... e ordine si mentinem totul cat mai organizat ...caci nu se stie ce va fi .
Din bucătărie ... supa de galuste si tocanita de cartofi , negresa si  fructe  , iar mai pe seara niste briose din dovleac . 
                           
  - cam scumpe Gogule... 4 E cat vezi in farfurie -
                                     
- in plin proces de fermentatie -
 
Ascult ...  stiri in reluare  
Citesc ... nimic ...astept sa-mi vina coletul cu minunatii din tara !
Ce mai mesteresc ...  in sfarsit ma pot lauda! Dupa esecul total cu bluza Dianei , a venit si timpul coronitei de vara cu scoici , fluturi si floricele din lut polimeric . 
    Am numit-o "Dorinţă de-o vară" ! 
                              
                                          
   Si am inceput sa si cos ceva ...
                                   

Unul dintre lucrurile mele preferate ... emisiunea " Mic dejun cu un campion " ...editia  cu Mircea Albulescu a fost absolut coplesitoare , poezia citita la final de marele actor , m-a facut sa plang !
Planuri pentru sfârșitul săptămânii ... jumatate de trupa merge la bazin , cealalta jumatate sta  la domiciliu ...spre seara cred  ca vom merge la balci , daca vremea va fi calda .Diana a avut vacanta 2 saptamani , asa ca pe ultima suta de metri , mergem sa ne indulcim cu vata pe bat .
Aici este o imagine pe care am gândit să o împărtășesc: 
                          

      
       Va doresc un sfarsit de saptamana cu suflet plin de frumos si voie buna  ! 
                Multumesc Taniusa pt gazduire !    

13 comentarii:

  1. Încercările vieţii nu-s decât popasuri în care, e drept, cu suferinţă, ne aducem aminte cât de mici suntem în acest univers, trupeşte vorbind, dar cât de mari suntem dacă ne raportăm la partea de suflet din noi. Personal, iar prietenii mei ştiu asta, aproape tot ce am realizat în viaţă a fost în umbra presiunii timpului, a încercărilor de tot felul (inclusiv cu o încercare de accident ce putea curma viaţa unui copil de 5 ani, vina lui), a împrumuturilor şi a rugăciunilor. Sincer, eu cred că am reuşit, adică după vreo 20 de ani de căsătorie deja casa e gata, chiar dacă acum meşteresc la garduri şi prin curte (toate le fac singur, adică fără meseriaşi), fata trece clasa a IX-a, biserica o voi târnosi în toamnă, toate în rânduiala lui Dumnezeu, chiar dacă mie, cârcotaşului, mi se pare că-s prea multe adunate într-o zi, lună ori an pentru un cap aşa de nepriceput ca al meu.
    O să treceţi şi voi peste toate, veţi merge mai departe indiferent de încercare, pentru că frumuseţea vieţii stă deseori şi-n această ridicare continuă, exact ca-n cazul pruncilor ce cad, se ridică, iar cad, iar se ridică, toate căzăturile ducând până la urmă la siguranţa mersului drept din restul anilor de viaţă.
    Zi binecuvântată să fie la voi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper cu tot sufletul Parinte , sa vina si vremuri mai linistite si cu mers echilibrat . Ne apropiem de 40 de ani amandoi si nici mai mult nici mai putin ,de 20 de ani de convietuire .In ceea ce priveste partea materiala a vietii , nu avem nimic ...singura realizare , daca se poate numi asa , e copilul . Se cam duce timpul multor lucruri care teoretic , trebuiau facute pana acum . Dar , dupa cum bine spuneati , vom merge mai departe indiferent de incercari , cu speranta .
      Multumesc pentru incurajatoarele cuvinte si pentru binecuvantare , Parinte ! O saptamana plina de frumos cu spor si liniste , va doresc !

      Ștergere
  2. Vad ca avem lupte asemanatoare sper insa ca aceste lupte sa se spele cit mai repede. Tie iti doresc liniste sufleteasca si bucurii, sa va ajute Dumnezeu sa gasiti cit mai repede un coltisor al vostru unde sa va faceti bucatica de rai. Imi place foarte mult coronita. Un sfirsit de saptamina minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh , draga mea , eu astept de vreo 14 ani , dar parca-s un blestem . Fug eu de ele , si cand spun gata am scapat , hop una si mai grozava.
      Multumesc din suflet Taniusa pentru gandurile tale bune si pentru apreciere .
      Toate cu usurinta si bucurie sa fie si la voi , si mai ales cu liniste-n simtiri . Te imbratisez!

      Ștergere
  3. Fii indiferenta! Mimează indiferenta pana cand începi sa crezi in ea. Oamenii care-ti fac probleme asa tb tratati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Laura , eu reusesc sa ma mai calmez si ma mai ajuta si faptul ca, inca din copilarie am inceput , sa nu mai am asteptari de la a mea mama , insa cu Alin e mult de munca si e la un pas de a ceda .De mimat , mimez , dar nu-mi iese faza cu " sa cred si eu " ... tot ma sapa pe interior . Karma !... sau mai bine zis , asta mi-e crucea ! Sper sa raman calma pana la capat si ma intelepteasca Domnul...

      Ștergere
  4. Ce frumoase sunt pozele, iar coronita de vara este superba, felicitari! Iti doresc o saptamana minunata, si in general multa forta sa treci peste toate greutatile.

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Gabriela, nu stii despre ce e vorba dar tonul jurnalului este de renuntare.
    Te-am gasit accidental dar îmi propun sa te citesc mai des si sa-mi fac si gmail cu aceasta ocazie.
    Mergi înainte, privirea sus si nu fii descumpănită.
    Noi avem trei copii, ne apropiem de 40 si parca da, lucrurile devin din ce in ce mai obositoare si mai apăsătoare. Dar e doar un număr. Adunări puterile si mergi mai departe. La noi in familie, sotul nu -si găsește serviciul de aproape 5 ani! Am plâns, am strigat dar se fiecare data am avut speranta si încredere in bunul Dumnezeu.
    Te sărut cu drag si cauta sa te bucuri se lucrurile mărunte din viata ta si sigur vei reusi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andreea , iti multumesc ! Daca ar fi sa scriu aici , ce si cum amanuntit , sunt sigura ca multi s-ar cruci. Si eu zic , ca doar lucrurile marunte ma mai tin pe linia de plutire .Eu nu stiu cum reusesti sa-ti menti speranta ! Te apreciez maxim pt ca inca mai poti ! Multumesc mult pt vizita si gandurile tale bune . Te imbratisez cu cu mult , mult drag!

      Ștergere
  6. Imaginile sunt minunate, daca nu as fi citit randurile scrise de tine, ziceam ca esti o norocoasa: cu asa copil, sot, talent si inspiratie.

    Din cele scrise,- nu pot decat sa-ti doresc zile linistite asa cum iti doresti, in casuta ta. Cu muuuuuult drag, Ioana

    P.s. Coronita e absolut minunata!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioana , sa sti ca incerc din rasputeri sa fiu pozitiva , sa gasesc frumosul in orice .... nu-mi prea iese . Imi place frumosul , imi place sa daruiesc , sa ma joc , sa discut idei ...ah si cate idei am ! ... Dar daca nu am liniste si tulburarea vine de la mama , sora ... nu ma pot tine nici macar pe linia de plutire . Pana si la casa am aflat ca e incurcatura in schita cadastrala facuta de primarie , ca am fi 2 proprietari pe o anumita portiune de teren ! Tot vin si vin si nu se mai termina ! ... Hai ca m-am pornit . Cu Dumnezeu inainte si om vedea ! Multumesc pt vizita si apreciere ! Inseamna mult pt mine ! Te pup si imbratisez cu drag !

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Totalul afișărilor de pagină